sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kapselikeittimet - hyödyt ja haitat puntarissa

Kapselikeittimet tarjoavat kahvin ystävälle karkeasti ottaen kahdenlaista hyötyä: helppoutta ja nopeutta. Yksittäisen kahvikupillisen keittäminen käy napin painalluksella, ilman suodatinpaperin asettelua tai kahvin annostelua. Lisäksi kapselikeitinten valmistajat lupaavat aitoja makuelämyksiä espresson ja muiden erikoiskahvien ystäville. Hienoimmissa kapselikeittimissä espressokapselien läpi puristetaan vettä paineella, joka aikaansaa juoman päälle creman - kermaisen kahvikerroksen joka myös hienoissa kahviloissa tarjoiltavien espressojen päältä löytyy. Näin kapselikeittimen omistaja voi keitellä helposti erikoisempiakin kahveja. Kapselikeittimen etuihin voidaan lukea myös kahvin hyvä säilyvyys - pakkausta kun ei avata kuin erikseen jokaista kupillista varten.

Kapselikeittimien huonoihin puoliin voidaan lukea kapselien korkea hinta. Useimpiin kapselikeittimiin sopii vain valmistajan oman merkin alla myytävät kapselit, mikä mahdollistaa kovan hinnan pyytämisen. Kapselien ekologisuudesta on myös puhuttu paljon, ja on selvää että jätteen määrä on suurempi kuin tavallista kahvinkeitintä käytettäessä.

Tiivistetysti voitaneen sanoa, että kapselikeitin on oiva valinta helppoutta arvostavalle kahvin ystävälle, joka haluaa silloin tällöin juoda kotona kupillisen takuutuoretta ja mahdollisesti hieman erikoisempaa kahvijuomaa.


Nespresso-kapselikeittimen "hylsyjä" (kuva: Andrés Nieto Porras)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti