sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Paulig Angry Birds Explosive Espresso

Paulig toi syksyllä 2012 kauppoihin omat Angry Birds tuotteensa: Vaaleapaahtoisen Early Bird kahvin ja tummemman Explosive Espresson, jonka nyt testaamme. Tämä espressojauhatettu kahvi on paahdettu hyvin tummaksi, paahtoasteelle 4 asteikolla 1-5. Pakkauksen takapuoli lupaa kiihkeän aromin, joka suorastaan räjäyttää hereille. Kahvia suositellaan annosteltavan 7 grammaa per kupillinen. Testausta varten annostelin kuitenkin kahvia normaalin asteikon mukaisesti Mocca Masterin kahvilusikalla täysin normaaliin Mocca Masteriin.

Kahvi näyttää mustalta kuin koneöljy, mutta tuoksuu hyvälle. Maku on odotetusti kitkerämpi kuin vaaleapaahtoiset kahvit joihin on tottunut, mutta silti varsin miellyttävä. Kaiken kaikkiaan espressomainen potku jää kuitenkin melko miedoksi odotuksiin nähden - onko tämä todella toiseksi korkeinta paahtoastetta? Ehkä tässäkin tuotekategoriassa koko makuasteikko on asetettu suomalaisille sopivan miedoksi. Maussa ei sinänsä ole mitään vikaa ja kuppi jos toinenkin menee hyvin. Kokeile itse räjäyttääkö vihainen pommilintu sinun makuhermosi vai jääkö se suutariksi. Itselleni makuelämys jäi hieman vaimeammaksi possahdukseksi kuin odotin, mutta miellyttävää vaihtelua tämäkin tuo vaaleapaahtoisiin kahveihin tottuneelle.

Tuote on peruskahveihin verraten erittäin hintava - Prismasta ostettuna 250g pussillinen maksoi peräti 5,70€! Lisäksi espressokoneen kanssa makuelämys on varmasti toisenlainen kuin suodattamalla valmistettuna, kuten tässä testissä.





Arvostelu: 1,5 / 5

1 kommentti:

  1. Keitetään suodatinkoneellla espressojauhatuksen kahvia ja yllätytään kun ei toimi hyvin? Huoh...

    VastaaPoista