torstai 15. elokuuta 2013

Testissä Pauligin kenialainen alkuperämaakahvi

Kenia on Itä-Afrikassa sijaitseva, noin 44 miljoonan asukkaan kansoittama maa. Kahvi on Kenialle tärkeä viljelystuote. Sitä kasvatetaan erityisesti Mount Kenya -vuoren rehevillä ylängöillä, missä kahvifarmeja hoitavat pääosin pienviljelijät - arviolta 70% kenialaisesta kahvista tulee pientiloilta. Kenialainen Arabica-kahvi tunnetaan sen voimakkaasta aromista, jossa on usein mustaherukkaisia tai kaakaopapumaisia piirteitä.

Testattavana on siis tälläkertaa Pauligin jauhettu alkuperämaakahvi Keniasta. Kahvin paahtoaste on 3/5, eli se on suomalaisstandardein mitattuna melko tummaksi paahdettu. Pakkauksen takapuolella kerrotaan kyseessä olevan "voimakasarominen, tuliperäisen maaperän kahvi, jolle korkea ilmanala antaa mustaherukkaan vivahtavan aromin." Pakkaus ostettiin KKK-marketista, missä sen hinta oli peräti 5,99 euroa / 250g.

Koekahvi keitettin MoccaMasterilla. Kahvin maku on luvatusti voimakas, jopa hieman kitkerä. Luvatut mustaherukan ja kaakaopavun aromit jäävät ainakin itselläni jokseenkin huomiotta, tosin jotain tavallisesta poikkeavaa marjaisaa aromia kahvissa kyllä on. Kitkeryydestään huolimatta kahvista ei jää merkittävää jälkimakua, vaan efekti on aamuisessa testipöydässä varsin piristävä.

Voin suositella Pauligin kenialaiskahvia niille jotka haluavat kokeilla vaihteeksi voimakkaampaa kahvilaatua. Ostamalla kenialaiskahvia voi myös tukea Itä-Afrikan kahvinviljelijöitä, jotka ovat pääosin pientilallisia käsityöläisiä.


arvostelu: 3,5/5

testikupillinen

kenialaisia pienviljelijöitä (kuva: McKay Savage)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti