lauantai 7. syyskuuta 2013

Kahvin säilyttäminen ja säilyminen

Kahvi saa makunsa öljyistä joita kahvipapu sisältää. Paahtaminen tuo nämä öljyt esille, mutta samalla käynnistyy happamoitumisprosessi, joka johtaa kahvipapujen väljähtymiseen jos ne ovat vain viikonkin ajan kosketuksissa hapen, kosteuden tai auringonvalon kanssa. Kuten jokainen kahvinjuoja on huomannut, kahvi menettää arominsa melko nopeasti pakkauksen avaamisen jälkeen, jollei pakkausta suljeta aina käyttökerran jälkeen tiiviisti.

Papujen jauhaminen nopeuttaa väljähtymisprosessia, koska öljyjen haihtuminen nopeutuu kahviaineksen pinta-alan kasvaessa. Ihannetilanne onkin se, jos kahvipavut voi itse jauhaa tai jauhattaa jokaista kupillista varten erikseen.

Lämpö, valo, kosteus ja ilma nopeuttavat kahvin aromien väljähtymistä. Kahvi on siis hyvä säilyttää pimeässä, kuivassa ja viileässä - ei kuitenkaan jääkaapissa tai pakastimessa, koska siellä kahvi kerää kosteutta ja muiden elintarvikkeiden aromeja itseensä.



Lähde ja kuva: Wikihow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti