tiistai 28. tammikuuta 2014

Runebergin torttu

Runebergintorttu ja lasillinen punssia. kuva: Elaine Ashton

Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää juhlistetaan 5. helmikuuta. Tällöin (ja erityisesti ennen sitä tammikuussa) syödään kahvipöydissä Runebergin nimeä kantavia leivonnaisia.

Runebergintorttu valmistetaan yleensä vehnäjauhosta ja maustetaan mantelilla sekä punssilla. Punssin sijaan voidaan käyttää myös rommia. Tarina kertoo, että Runebergille ei pelkkä mauste riittänyt, vaan hän myös nautti lasillisen punssia torttunsa kanssa. Tortun päälle tulee vadelmahilloa ja sokerikuorrute hillon ympärille.

Katso Kotiliesi-lehden hulvaton ohje ja kostuta oma torttusi!


Tsekkaa myös muut ohjeet ja reseptimme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti