sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kahvin valmistaminen pressopannulla ("French press")

French press eli pressopannu (kuva: Christy Baugh)

Pressopannu (french press) on laite, jolla voi keittää voimakkaan makuista kahvia. Lasiseen, lieriön muotoiseen pannuun kaadetaan ensin karkeaksi jauhetut kahvinpurut, jonka jälkeen pannu täytetään n. 95-asteisella vedellä. Sitten asetetaan paikalleen mäntä ja suodatinkansi, jotka painetaan tasaisen hitaasti pohjaan asti. Laitteen suodatin on nylonia tai metallia, joten se ei suodata yhtä tehokkaasti kuin paperisuodatin. Tämän vuoksi kahvista tulee vahvaa, sakeaa ja paksua verrattuna tavalliseen suodatinkahviin. Lopuksi kahvin kannattaa antaa asettua pannussa parin minuutin ajan ennen tarjoilua.

Katso alta video-ohje täydellisen pressopannullisen keittämiseen!
(englanninkielinen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti